Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cellulitis infó

MI A CELLULITISZ ?  Miért jelenik meg? Mi okozza?

       A megjelenésének leggyakrabban emlegetett okai: stressz, a környezet káros hatásai, a nem megfelelő minőségű és összetételű ételek, rendszertelen táplálkozás, a felborult hormonháztartás, kevés testmozgás, a belső szervek és szervrendszerek funkcióinak sérülései, túlzott alkohol, tea- és kávéfogyasztás, a dohányzás, kényelmetlen ruházat, öröklött hajlam, stb.

Láthatóan a cellulitisz csak egy, a mai életmód nem kívánt „ajándékai” közül.

  

Hol jelenik meg, és mi ez valójában?

        A bőr alatti vékony zsírszövet, amitől a női test olyan vonzó, valójában könnyen változik, és érzékenyen reagál a fent említett hatásokra.

Abban a pillanatban, amikor a szervezet nem tud megbirkózni ezen káros hatásokkal, a kellemetlen következmények rögtön megmutatkoznak és már az ujjainkkal összenyomott a bőr nem oly sima, hanem egyenetlen, rücskös.  Ha ezek az egészségromboló folyamatok védőhatás nélkül érnek minket, akkor a göröngyösség folyamatosan látható marad és egyre durvábbá válik.

Idővel az egyenetlenségekből egyre több lesz és egyre nagyobbak válnak, míg a végén kialakul a tipikus narancsbőr.

  

Mi történt?

         A bőr alatti zsírszövetben megromlott a vér- és nyirokkeringés, aminek következtében a zsírsejtek vizet, salak és méreganyagokat kezdenek tárolni.

A sejtek közötti területek szokatlan sűrű és vastag rostanyaggal telnek meg, ami megterheli a sejtek életfolyamatait, így amikor energiára van szükségük, a sejtek nem tudják elégetni a raktározott zsírokat.

Még a folyamatos diéta és koplalás is alig mutat eredményt, a combokon, fenéken, csípőn és más testrészeken, a narancsbőr ugyanúgy megmarad. Ezzel magyarázható, hogy a cellulitisz nem csupán a túlsúlyos hölgyek problémája, hanem a vékony nőknél is előfordul.

  

Van menekvés? Hogyan küzdjünk ellene?

        Szerencsére vannak kipróbált módszerek, amelyek segítségével sikeresen megelőzhető, vagy eltüntethető a már kialakult cellulitisz.

Az egyik ilyen módszer az (ön)masszázs. ,, Szerencsénkre” a cellulitisz elérhető helyeken jelenik meg, ezért ez a masszázs otthon, sajátmagunkon is elvégezhető, így lehet része ez a mindennapos szépség - és egészségápolásunknak, amelyet minden nő meg kellene, hogy engedjen magának.

Ez a masszázs helyreállítja a normális vér- és nyirokkeringést, ezáltal megkönnyíti a felesleges víz és salakanyag kiválasztását, serkenti a természetellenes sejtközi rostanyagok kiürülését

A masszázs, megkönnyítésére az emberek már az ókorban is használtak különféle olajokat. A ma használatos növényi olajok is gazdagok telítetlen zsírsavakban, jó hatással vannak a bőrre, a bőr alatti rétegekre és a perifériás vér- és nyirokkeringésre.

Az aromaterápia egyik megállapítása, hogy néhány illóolaj nagyon jól hat a cellulitisz ellen. Az illóolajok kis koncentrátumban, növényi olajban feloldva könnyen beszívódnak a bőrön keresztül és eljutnak a bőr alatti rétegekbe.

Míg néhány órán keresztül a szövetekben maradnak, a sejteket arra serkentik, hogy normalizálják életfolyamataikat, szabaduljanak meg a felesleges víztől és a salakanyagoktól. Az illóolajok kellemes aromája különleges hangulatot varázsol, körénk és egy darab illatos természetet hoz a mindennapjainkba.

 

Hogyan masszírozzuk magunkat? Mikor? Hányszor?

         Itt olvashat néhány általános szabályt, melyeket célszerű betartani attól függetlenül, hogy a test egészét masszírozza, vagy annak csak bizonyos részeit. Az itt felsorolt instrukciók nem csak a cellulitisz elleni masszázsra érvényesek.

-       eleinte a mozdulatok legyenek könnyedek és simítóak, hogy a szervezet felkészülhessen a masszázsra;

-       ezután lehet erősebben (de semmi esetre sem durván);

-       legjobb először a talpat és a lábfejet megmasszírozni, mert a talpon található pontok stimulálása rendkívül frissítően hat a test egészére is.

-       a lábfejünk után folytassuk felfelé, masszírozzuk át a vádlit először hátulról, majd elölről is;(visszér bántalmak esetén, a vádlin, combon található visszeres területet nem szabad masszírozni, csak simítsuk át óvatosan.)

-       a masszázs mozdulatai legyenek erősek felfelé (a szív felé), és gyengédek, simítóak lefelé;

-       a masszázs további sorrendje következő: a comb hátsó része, majd a belső, végül a fenék és a csípő;

-       következik a comb elülső része és a has, és ha szükséges, akkor a felkar belső része;

-       kezdetben a mozdulatok legyenek óvatosak simítóak, később lehet keményebben gyúrni tenyérrel, vagy az ujjakkal összenyomni, majd végezzünk körkörös mozdulatokat mindkét irányba.

-       Ezen fogásokat olyan erővel végezzük, hogy ne okozzunk fájdalmat magunknak ( ha fáj attól nem lesz hatékonyabb), időtartama pedig testtájanként néhány perc legyen.

 

           Amikor szembesülünk életvitelünk következményeivel, muszáj eltöprengünk azon, hogy mennyi fölösleges és káros harccal, egészségtelen anyaggal mérgezzük testünk, lelkünk nap, mint nap.   A cellulitisz csupán csak egy e káros tényezők által kiváltott kellemetlen következmények közül. 

Ahhoz hogy testi-lelki egyensúlyunk helyreálljon a kampányszerű fellángolásoknál többre van szükségünk, oda kell figyelünk arra is, hogy mivel tápláljuk, ápoljuk a testünk, hogyan élünk békében önmagunkkal és környezetünkkel, így tehetjük meg az első lépést a valódi egészség és harmónia felé, ami sugározni fog egész lényünkből.

 

Ehhez segítségül az IKAROV cég két cellulitisz elleni masszázsolajat ajánl.

Ha otthoni körülmények között használjuk ezeket, úgy jó, ha ez fürdés után tesszük. Ajándékozzuk meg magunkat egy kis idővel és hálás lesz testünk, bőrünk

a kényeztetésért, ha így készülünk fel  a következő nap kihívásaira!


Aromakozmetika

 

         Már az ősemberek is észrevették, hogy a növények bizonyos erős illatú részei – virágok, levelek, magok – jelentős hatással vannak az emberi szervezetre.

Megtanulták kivonni belőlük a bennük rejlő illatos anyagokat (illóolajok), és ezeket felhasználták betegségeik kezelésére és rituális célra is. Eleinte úgy nyerték ki ezeket az anyagokat, hogy a megfelelő növényi részeket sűrű növényi olajokba áztatták, – szezám, olíva, mandula és más hasonlókba – ezért kapták gyűjtőnéven az „olaj” nevet.

 

Az évezredek során a hatóanyagok kivonásának, koncentrálásának technikái tovább tökéletesedtek, és már olyan tiszta olajszerű folyadékot kaptak, amely a levegőn állva teljes egészében elpárologott, ezt nevezték „eterikusnak”, azaz „illónak” is, az ógörög levegő jelentésű szóval.

Az olajok felhasználási köre folyamatosan bővült, és egyre többféle növényt használtak fel gyógy és ,,kozmetikai” célra, így kezdődött el néhány évszázaddal ezelőtt a mai AROMATERÁPIA alapjainak kialakulása.

Az  AROMATERÁPIA ez a tapasztalati alapokon nyugvó tudomány, az illóolajoknak az emberi szervezetre gyakorolt hatását, a gyógyászat rangjára emelte.

 

     Ezek az anyagok főként a bőrön és a légutakon keresztül jutnak be a szervezetbe, és onnan a  

     véráram, és a nyirokkeringés segítségével érik  el  a megcélzott szervet, szervrendszert.

Az illóolajok segítik a szervezet természetes egyensúlyának visszanyerését (homeosztázis), mivel a természet erőivel párhuzamosan hatnak, ezért a legtöbb esetben, teljes mértékben összeegyeztethetők más terápiákkal.

 

       A rózsát a virágok királynőjének is nevezik így a belőle nyert olajat az olajok királynőjének is tartjuk. A legjobb minőségű rózsaolaj a Rosa Damascena - ból (damaszkuszi rózsa) nyerhető, amely a fejlődéshez ideális körülményeket talált a bulgáriai Rózsavölgyben.

Az erről a területről nyert olajok gazdag összetétele és az emberi szervezetre gyakorolt hatása jelentősen felülmúlja a világ más területeiről származó olajokat. A bolgár rózsaolaj több mint három évszázada minőségével megbecsülést vívott ki Európa szerte. Széles körben használt bolgár illóolajok a levendulából, rozmaringból, gólyaorrból, borókabogyóból, fehér fenyőből, izsópból, kamillából, zsályából, mentából, cickafarkból, kakukkfűből és sok más gyógynövényből készülnek. Minden illóolajnak saját, egyedi és kellemes aromája van, amely elősegíti a masszázsra való ráhangolódást.

Az aromaterápia elősegíti a test és a lélek harmóniáját,  ez a kiegyensúlyozottság meglátszik a bőrön is mert az egészségesen működő bőr a szépség első feltétele.

 

Az illóolajok kozmetikai célú használata hozta létre az AROMAKOZMETIKÁT.

 

AZ AROMAKKOZMETIKUMOK:

·       Vitalizálják és fiatalítják a bőrt, szabályozzák a sejtműködést, fenntartják a frissességet, energiát, egészséget és szépséget kölcsönöznek a bőrnek;

·        Pihentetik a szervezetet, eltüntetik a fizikai feszültséget és fájdalmat, élettel teli érzést, simaságot és puhaságot adnak;

·       Állandó gondoskodás mellett erősíti a szervezet aktív erejét a nem kívánt változások és a stressz elleni küzdelemben.

 

Az aromakozmetikumokba rejlő erő, a természet ereje!

 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép


Elérhetőség

Fülöp József

06209405673

toszegmasszazs@gmail.com

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Október / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 987
Hónap: 253
Nap: 5